Hvorfor du kan bære en signet ring

Hvorfor du kan bære en signet ring

Signet ringe eller seglringe var engang forbeholdt blåblodsfolk, mafiabosser og de rigeste i samfundet. Du har sandsynligvis set en på ring- eller lillefingeren af ældre familiemedlemmer, udsmykket med familiens våbenskjold eller initialer. I dag har signet ringen, som oprindeligt blev brugt til at stemple vokssegler på breve, tilsyneladende vundet terræn blandt den bredere del af den mandlige befolkning, og alle fra Brad Pitt til Johnny Depp er blevet spottet med én. Med en godkendelse fra GQ-magasinet kan der ikke længere være nogen tvivl om, at ringen igen har genoptaget sin plads i modeverdenen - og Euromans modeeditor, Frederik Lentz Andersen, oplever også, at ringen bliver mere og mere populær.

Signet ringe til mænd gør et comeback i modeverdenen

"Jeg tog en pause fra dem i Euroman, fordi jeg ikke syntes, tiden var til dem. For omkring halvandet år siden begyndte vi langsomt at inkludere dem, når det passede ind i historien. Jeg tror, de begyndte at blive legitime igen, da der var en 70'ers genopblussen, og alt blev lidt mere rock and roll," siger han.

Herresmykker er muligvis et af de mest diskuterede tilbehør i nyere tid, og det er mere end én gang blevet postuleret, at det eneste tilbehør en mand bør bære er et armbåndsur. På trods af modeverdenens anerkendelse af seglringen, kan mange mænd derfor også finde det svært at integrere den i deres stil, forklarer Frederik Lentz Andersen.

Overvind din forfængelighed. Ringe til mænd er kommet for at blive

"Det er ret en udfordring at tage en ring på, medmindre du er gift. Mænd finder det grundlæggende meget svært at fremstå forfængelige, da det ikke er en særlig maskulin dyd - og smykker er jo netop noget, der fremhæver forfængelighed," siger han.

"Du kan gå hjem til din fars skatte og se, om der er en der. Så føler du, at det automatisk bliver lidt mere legitimt at bære den, fordi den har en sentimental værdi og en familierelateret historie. Men tanken om en mand, der går ind i en butik for at købe en ring, går hjem stolt med den i en lille, fin pose og derefter åbner båndet og tager ringen på sin finger, finder de fleste mænd lidt stramt."

Større accept af herresmykker

Men smykker til mænd er generelt blevet mere bredt accepteret i de senere år, forklarer Frederik Lentz Andersen:

"Der har været en åbning op for mænd og smykker. Jeg ser det især blandt de yngre generationer, der er ret gode til at være helt ligeglade og gøre, hvad der passer dem i forhold til stil. Det er virkelig befriende, og jeg synes, man bare skal kaste sig ud i det."

Enkelte retningslinjer for at bære en signet ring

Der er nogle enkle retningslinjer, du kan følge, hvis du vil udsmykke din finger med en seglring. Hvis du er meget skandinavisk i udseendet, kan det være en god idé at holde sig til sølv ringe, da guld kan kontrastere skarpt med bleg hud - og omvendt er guld ringe mere flatterende, jo mørkere hud du har, forklarer Frederik Lentz Andersen.

Hvis du drømmer om at få et strejf af mafia på din ringfinger, men er lidt nervøs for andres reaktion, må du ty til det gamle ordsprog 'øvelse gør mester':

"Hvis du tænker, at du ikke vil have kommentarer i omklædningsrummet eller på arbejdspladsen, kan du langsomt vænne dig til ringen ved bare at gå rundt med den derhjemme. Når du så en dag træder ud i virkeligheden med den på, tænker du ikke så meget over det."

Blog posts

View all
capKasketter og Caps fra Northern Legacy: Moderne Stil og Komfort

Kasketter og Caps fra Northern Legacy: Moderne Stil og Komfort

Northern Legacy har etableret sig som en førende aktør på markedet for moderne hovedbeklædning med deres stilfulde og komfortable kasketter og caps. Disse hovedbeklædninger, der tilbyder en blandin...

cuban linkCuban link kæder og armbånd

Cuban link kæder og armbånd

Cuban link smykker, kendt for deres karakteristiske og kraftfulde design, har cementeret deres status som ikoner inden for herremode. Med en rig historie og en stærk forbindelse til hip-hop kulture...

Hvorfor du kan bære en signet ring

Hvorfor du kan bære en signet ring

Signet ringe eller seglringe var engang forbeholdt blåblodsfolk, mafiabosser og de rigeste i samfundet. Du har sandsynligvis set en på ring- eller lillefingeren af ældre familiemedlemmer, udsmykket...